четвер, 28 липня 2022 р.

До Дня Української Державності

          28 липня у нашій країні вперше відзначають День Української Державності.   

          Свято встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

          Відзначають День Української Державності – у День Хрещення Київської Русі для вшанування видатного державотворця, святого рівноапостольного князя  Володимира Великого. Чому це важливо? Цей день звертає увагу на те, що українській державності не 30, а понад тисяча років.

          Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок.

          З нагоди цієї дати у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи влаштовано тематичну полицю «Точка відліку» української державності» на якій представлені видання про історію становлення українського державотворення, державні символи, книги про відомих українських державних діячів, які стали прикладом для наступних поколінь патріотів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар