середу, 26 січня 2022 р.

Бібліотека-філія № 1 провела історичний ракурс «Крути: бій за майбутнє»

         29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

     До річниці цих подій  бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  спільно з учнями    10-А, 11-Б класів ліцею № 5  провели історичний ракурс «Крути: бій за майбутнє» (класні керівники Зубаль С. В., Редько О. В., вчитель історії Гримак Є. О.).

        Ведучі заходу  бібліотекарі  Наталія Козачок та Людмила Суржик  ознайомили присутніх з однією із найтрагічніших сторінок в історії України, зокрема про бій під Крутами, що відбувся понад 104 роки  тому, та став на довгі роки одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

       Старшокласники Ярина Довженкова, Поліна Буторіна, Євгеній Сак декламували вірші присвячені  пам`яті героїв Крут.

         Переглянули фрагмент документального  фільму «Бій під Крутами», який знято за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року.

         Присутні мали змогу ознайомитися з  тематичною полицею «За мирний світ під Крутами стояла країна молода», матеріали якої дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю, ворожою і своєю, полито підвалини нашої незалежності.

        Трагічна загибель студентів під Крутами стала символом патріотизму й жертовності в боротьбі за незалежну Україну.

 

PS: Щиро дякуємо дирекції ліцею №5, а також класним керівникам Світлані Володимирівні  Зубаль та Оксані Володимирівні Редько.

Немає коментарів:

Дописати коментар