вівторок, 28 вересня 2021 р.

Бібліотека-філія № 1 провела історичний урок пам’яті у Нововолинському ліцеї № 5

Напередодні 80-х роковин від початку масових розстрілів здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року) бібліотека філія № 1 Нововолинської централізованої  бібліотечної  системи спільно з Нововолинським ліцеєм № 5, 10-Б клас (класний керівник Вакула Л. З., вчитель історії Подлевська О. М.) організували та провели історичний урок пам’яті «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».

Ведучі заходу Світлана Галушук та Наталія Козачок розповіли учням про одну з найжахливіших сторінок Другої світової війни, що сталася в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року.

Враження від розповіді підсилили кадри відеохроніки, яка викликала у присутніх зацікавленість і співпереживання.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

Вчитель історії Оксана Миколаївна Подлевська наголосила на важливості вшанування пам’яті жертв війни. Молодь повинна знати про трагедію Бабиного Яру для недопущення подібних злочинів у майбутньому.

З нагоди вшанування 80-річчя масових розстрілів у Бабиному Яру в бібліотеці влаштовано тематичну полицю «Попіл Бабиного Яру в наші стукає серця». На ній представлені маловідомі сторінки історії, прозові твори, спогади очевидців трагедії, що розкривають тему Бабиного Яру.

Немає коментарів:

Дописати коментар