вівторок, 16 лютого 2021 р.

В бібліотеці Нововолинська відбувся захід до Міжнародного дня рідної мови

21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято, і святкують його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.

Напередодні свята у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи, в рамках дитячого клубу «Чомудрик», була проведена мовна скриня «Ніжна, солов’їна - мова України».

Ведуча заходу бібліотекар Наталія Козачок розповіла школярам про Міжнародний день рідної мови, познайомила з історією розвитку рідної мови та  наголосила на важливості її вивчення.

Учасниками були учні ЗОШ № 5, 2-А класу (класовод  Богдана Гіналюк, бібліотекар Людмила Суржик). 

Долучилася до заходу вихователь ЗДО № 5 Зоя Олександрівна Мацько, яка порадувала усіх присутніх віршами про українську мову, а також висловила побажання учасникам клубу.

Школярі читали улюблені вірші. Кожен пересвідчився, що українська мова багата, різноманітна, милозвучна.

На юних читачів чекала маленька скринька народної мудрості. 

Ведуча запропонувала учням загадки, прислів’я та приказки про рідну мову, а також пограти у цікаві мовні ігри: «До якої казки приказка?», «Склади  прислів’я», «Допиши вірш» тощо. Школярі  поділились на команди та змагалися за звання кращих знавців рідної мови. Діти з великим інтересом відгадували загадки, а конкурс скоромовок допоміг виявити найспритніших.

Учасники клубу весело та з користю провели час.

Для користувачів у бібліотеці влаштована тематична полиця «Дзвенить струмочком рідна мова».

Шануйте та любіть свою рідну мову!


Немає коментарів:

Дописати коментар