середу, 24 лютого 2021 р.

До 150-річчя Лесі Українки у Нововолинській ЗЗСО № 6 відбувся факт-калейдоскоп

25 лютого в Україні відзначать 150 років від дня народження легендарної поетеси, письменниці та культурної діячки Лесі Українки. Вона писала поезію та прозу – лірику, епос і драму, працювала в області публіцистики та фольклористики. Сучасні українці вважають її однією з найвидатніших своїх співвітчизниць.

Напередодні дня народження Лесі Українки бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з учнями ЗЗСО  № 6, 11-А класу (вчитель-філолог Кутасевич В. Д., класний керівник Кравчук О. В.) організували і провели факт-калейдоскоп «Леся Українка: неосяжність особистості».

Ведуча заходу завідувач бібліотеки Світлана Галушук розповіла про життєвий та творчий шлях легендарної постаті  Лесі Українки. Під час перегляду презентації  школярі дізналися про цікаві факти з біографії талановитої та сильної духом поетеси.

Сторінки творчого шляху Лесі мелодійно перепліталися з декламацією її поетичних творів. Школярі  Кісільова Діана (2-Б клас), Гадомська Іоланта (11-Б клас), Богдан Воронюк (8-А клас), переможці міського конкурсу, присвяченого творчості  Лесі Українки, емоційно читали поезії: «Веснянка», «Давня весна», «Літо краснеє минуло» тощо.

Вчитель-філолог Валентина Кутасевич розповіла про вшанування світлої пам’яті видатної поетеси.

Бібліотекар Наталія Козачок  ознайомила присутніх з тематичною полицею «Її зоря зійшла над світом».

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки пропонує виставка – персоналія «Вона обрала собі горде ім`я – Українка».

Висловлюємо вдячність вчителю-філологу Валентині Дмитрівні Кутасевич та класному керівнику Оксані Володимирівні Кравчук за допомогу в організації заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар