пʼятницю, 22 січня 2021 р.

Нововолинські старшокласники здійснили історичний екскурс в героїчне минуле українського народу

Сьогодні, 22 січня одне із величних державних свят – День Соборності України.

Саме з цієї нагоди бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи провела історичний екскурс «Українська мрія єдність, свобода і незалежність» на платформі Zoom.

Учасниками заходу були учні ЗОШ № 6, 11-А класу (вчитель історії Оксана Володимирівна Кравчук).

В Україні День Соборності почали святкувати рівно 22 роки назад, згідно з указом президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року. Свято встановлювалось «…враховуючи велике політичне та історичне значення об`єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…»

Ведуча Світлана Галушук розповіла про історію свята, українську мрію, а також наголосила, що українці завжди демонструють єдність і неймовірну згуртованість.

Оксана Володимирівна розповіла про історичні події, що передували об`єднанню УНР і ЗУНР в єдину державу, висвітлила діяльність УНР та її очільників, пригадала видатних українців.

Під час історичного екскурсу школярі Нікіта Ющук, Костянтин Ісько, Олександра Россол взяли активну участь в обговоренні даної теми та висловили свої думки щодо розбудови щасливого майбутнього держави. Надзвичайно зворушливим та цікавим був виступ учня Володимира Маслова, який доніс цікаву інформацію про свою сім`ю.  Його батько Олександр Маслов сім років воює на Сході України і був неодноразово відзначений державними нагородами, матір Олена Маслова нагороджена орденом «Берегиня України».

Цій знаменній події для користувачів бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організувала тематичну полицю «Майбутня доля мислилась Соборно», де зібрана література про історію Соборності і Незалежності.

Висловлюємо подяку за сприяння у проведенні заходу вчителю ЗОШ № 6 Оксані Володимирівні Кравчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар