середу, 27 січня 2021 р.

День ангела святкують Максими

3 лютого – православна церква вшановує пам’ять преподобного Максима Грека (XV – XVI ст.). Він був сином багатого китайського чиновника в місті Арте (Албанія), отримав блискучу освіту. В юності  багато подорожував, вивчав мови і навчався у європейських країнах; побував у Парижі, Флоренції, Венеції. Після повернення на батьківщину прибув на Афон і прийняв чернецтво у Ватопедській обителі. 

Ім'я Максим походить від латинського слова"maximus", що означає великий, найбільший. І ймовірно, саме ця « максимальність» - основна риса власника імені.  Вперше почали давати своїм дітям такі імена жителі Римської Імперії. Максимусами нарікали хлопчиків зі знатних сімей. І вірили, що ім'я допоможе їм здобути багато перемог і всіляких досягнень.

Інтенсивність звучання імені Максим відповідає хвилям червоного кольору. Це колір вогню, енергії й життєвої сили. Власники «червоних» імен наділені інтуїтивним чуттям, самостійністю, властолюбством і талантом маніпулювати людьми.

За характером холерик, завжди готовий прийти на допомогу. Начитаний, ерудований. З позитивних рис – комунікабельність, доброзичливість і креативність; з негативних – неуважність і легковажність.

«Літні» Максими волелюбні, артистичні, сексуальні, добрі й легковажні.

«Осінній» психотип поєднує врівноважених, принципових і розважливих особистостей.

«Зимові» власники цього імені, захоплюються технікою, винахідництвом і часто досягають вершин професійної майстерності, будучи фактично самоучками.

«Весняні» Максими нагадують народжених у літню пору, але при цьому вразливі й чутливі.

Найбільш поширені форми імені: Максимко, Максимушка, Макс, Максик, Максюта, Максюша.

 Книги по даній темі можна знайти у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар