четвер, 13 червня 2019 р.

Гра-загадка у бібліотеці


     Скарбницею духовних багатств людства, однією з найміцніших ланок, що поєднують минуле, сучасне і майбутнє є книга.
      У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС Світлана Галушук провела гру-загадку «Якщо автора я знаю, швидко книгу вибираю». На захід запросили учнів та вихователів ЗОШ № 5 дитячого табору «Олімп» загону «Романтик» (5-6 кл., І. В. Головачова, Т. М. Касьян).
    Ведуча заходу познайомила і надала повчальну інформацію  учням  про каталоги, які бувають каталоги в бібліотеці, як знайти книги у ньому, і як розміщені картки.
     За допомогою гри діти взяли  участь у різноманітних конкурсах і змаганнях.  Учні розділилися на дві команди синіх і жовтих. Їм було запропоновано  дізнатися за допомогою алфавітного каталогу чи є в бібліотеці книги Сашка Дерманського, Жюль Верна, Лесі ВороніноЇ, Володимира Рутківського,  хто швидше їх знайде. Діти жваво почали здійснювати пошук книг за допомогою абеткового каталогу, шукати авторів і їх книги. Перемогу отримала команда жовтих,  вони швидше зорієнтувалися проявили свою кмітливість і ерудицію.
     Наступним  завданням для команд було розкласти книги в такому порядку, як вони повинні стояти на полиці і знову хто ж швидше. Цікаво було спостерігати за учасниками, які старалися розкласти книги за алфавітом. Вони впевнено долали всі труднощі. У цьому конкурсі перемогла дружба.
    Для присутніх були проведені тестові завдання, де і були визначені «Бібліотечні розумники».
    Сьогоднішня гра-загадка дала замислитися дітям, яке місце у їхньому житті займає книга. І навіть коли вони подорослішають, ми впевнені, з ними назавжди залишаться їх друзі –  книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар