понеділок, 25 лютого 2019 р.

Родина Косачів : історія, факти, постаті


   Сьогодні, 25 лютого 2019 року ми відзначаємо 148 річницю  від дня народження великої поетеси, прозаїка, драматурга, критика та публіциста, громадської діячки, духовно сильної та безмежно мужньої української жінки Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки).
     До цієї дати бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС спільно з учнями 10-А класу ЗОШ № 6 ( В. Д. Кутасевич, В. Т. Панасюк вчителі-філологи) організували і провели літературне досьє «Родина Косачів : історія, факти, постаті».
   Ведучі Анастасія Щербакова та Андрій Лесик розповіли цікаві факти з родини Косачів, їх неоціненний внесок у розбудову національної культури, літератури та просвітницького руху в Україні.
  Старшокласники надали лаконічні довідки біографічного характеру про ювілярів та членів родини Лесі Українки, зокрема  в цьому році буде відзначатись 170-річчя від дня народження Ольги Петрівни Косач та 135-річчя від дня народження Миколи Петровича Косача.
   Присутні  ознайомилися  з  провідним   вченим, літературознавцем, доктором філологічних наук, професором  Олександром Рисаком, дослідником творчості Лесі Українки. Адже 11 травня громадськість буде відзначати 80років  від дня його народження.
    На заході прозвучали поезії Петра Гоця, Василя Гея,  Ананія Рябченюка тощо.
  Для присутніх була представлена слайд-презентація та буктрейлер «Лісова пісня» Лесі Українки.
 Тематичну полицю "Тут дім і дух славетної родини" представила завідувач бібліотеки Світлана Галушук.
  Цікаву інформацію про вшанування пам`яті Лесі Українки надала заступник директора з навчально-виховної роботи Валентина Кутасевич.
  Кожна нова сторінка з історії цієї видатної української родини спонукає до ще дальших наукових пошуків, дивує величезним вкладом не тільки в національну, а й у світову культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар