середу, 13 лютого 2019 р.

До 30-річчя виведення військ з Афганістану


     
         15 лютого 2019 року минає 30 років з дня виведення радянських військз Афганістану. Війна у тій далекій країні принесла горе не в одну українську родину. Вона залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
    З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС відбулася вахта пам`яті «Афганістан – правда крізь роки». 
    Учасниками заходу були учні 9-Б класу ЗОШ № 5 (учитель Гордійчук Л. В.).
   Ведучі Людмила Корольчук та Людмила Суржик розповіли про трагічні сторінки історії Афганської війни,  мужність воїнів, загиблих земляків-волинян. Поетичні рядки, що читали учні, не залишили байдужим жодного присутнього, нагадавши якою жорстокою була війна.
    Ветеран  Афганістану  Олександр Євгенійович Бойко, який був запрошений на захід,  поділився  спогадами про ті часи, про свою участь у війні та своїх побратимів. Учні з цікавістю слухали розповідь воїна, ставили йому запитання.
    Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих у тій і в нинішній війні.  
   Школярі ознайомилися з тематичною полицею  «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам`ять» та переглянули відео про ті події.

Немає коментарів:

Дописати коментар