вівторок, 20 листопада 2018 р.

Пам`яті жертв Голодомору


   
    Пам`ять – нескінченна книга, в якій записано все : і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. 85 років тому Україні хотіли винести вирок смерті.  Мільйони наших рідних і близьких були без жалю винищені Голодомором.
    До цієї дати бібліотека-філія № 1 спільно з ЗОШ № 5 організували і провели урок-реквієм «Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно». Учасниками заходу були учні 8-9, 11 класів (завуч з виховної роботи Вакула Л. З.).

   З вступним словом до присутніх звернулася бібліотекар Людмила Суржик, яка наголосила, що 85 років тому наш народ пережив катастрофу.  І тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам`ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.
  Ведучі Дарина Бабій та Каріна Галушка перегорнули скорботні сторінки народної пам`яті про голодомор 1932-33 років в Україні. 
  Цікавим і повчальним був виступ вчителя історії Євгенії Гримак, яка не тільки як фахівець знає правду про голодомор, а  й  з розповідей рідних та близьких людей.
   Вірші українських поетів про ті страшні події декламували Анна Смолінська, Каріна Чернецька, Катерина Громик та Ірина Шайнюк.
   Школярі переглянули слайд-презентацію та відеоматеріали про трагічне минуле нашого народу.
 Хвилиною мовчання і з запаленими свічками присутні пом`янули тих, кого забрав  з життя голод.
 Бібліотекар Людмила Корольчук ознайомила з викладкою літератури «Скорботна свічка пам`яті людської» де на сторінках книг  розкрито жахливі роки голодомору в Україні.
   Директор школи Майя Кльофа  закликала молодь жити надією і робити в своєму житті все, щоб страшні сторінки історії ніколи не повторились.

Немає коментарів:

Дописати коментар