четвер, 25 жовтня 2018 р.

Рік німецької мови в Україні


                  2018 рік оголошено Роком німецької мови в Україні, а в Німеччині – Роком української мови. Це рішення було ухвалено з метою поглиблення взаємовідносин між Україною і Німеччиною та подальшого розвитку співпраці у галузях освіти та культури між обома країнами.
    Сьогодні німецька мова – перша найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна в Україні. Більшість найвідоміших інноваційних компаній розташовані саме у Німеччині. В Україні німецька мова є другою за обсягом вивчення після англійської.   
    Бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС  долучилася до проведення Року німецької мови в Україні.
    З нагоди цієї дати учні НЦПТО ( перукарі-модельєри) разом із майстром виробничого навчання Зінаїдою Валентинівною завітали у бібліотеку на бібліоінформину «Мова. Культура. Німеччина».

   Сучасна Німеччина є провідною державою з високим рівнем розвитку демократії, локомотивом економічного зростання Євросоюзу та світовим науково-культурним осередком   зазначила завідувач бібліотеки Світлана Галушук.
     Присутні мали змогу переглянути відеофільм про Німеччину, послухати вірші Г. Гейне, Й. Гете, почути цікаві факти про країну.
    У бібліотеці організована тематична полиця «Вивчай німецьку - йди в ногу з часом».
    Ми сподіваємось, що молодь долучиться до вивчення однієї з провідних мов у Європейському Союзі і відкриє для себе нові обрії знань та можливостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар