четвер, 11 жовтня 2018 р.

Борці за волю України


     14 жовтня 2018 року виповнюється 76 років з часу створення Української Повстанської Армії (УПА). З цієї нагоди бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС спільно з учнями 7-Б класу ЗОШ № 5 (вчитель Ломанюк Н. В.). організували і провели патріотичну годину «Безстрашні лицарі волі».
   Ведучі Людмила Корольчук і Людмила Суржик розповіли учням як була створена УПА, які завдання перед собою ставила, яку роль відіграла у часи Другої світової війни, якою була боротьба  з гітлерівською окупацією та протистояння з НКВС…  
       
     Цікаву та змістовну інформацію надали  учні про подвижників українського національно-визвольного руху Степана Бандеру – провідника ОУН, Романа Шухевича   Головного Командира УПА, Юрія Липу –  державно-політичного і громадського діяча, лікаря, письменника, поборника самостійної України.  На їх честь були присвячені вірші українських поетів, які декламували школярі.
      Присутні ознайомились з викладкою літератури «Вони помирали, щоб жила Україна», на якій висвітлено одну з найскладніших і найсуперечливіших сторінок минулого нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар