четвер, 1 червня 2017 р.

Міжнародний день захисту дітей


   1 червня світ відзначає  Міжнародний день захисту дітей. В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, адже і сьогодні, у ХХІ столітті тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. Тому різні громадські організації багатьох держав, в тому числі дитячі, опираються на конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе життя дітей у всіх куточках Землі.    
      В Україні  це свято відзначається з 1998 року.  І цей день не тільки веселе свято для самих дітей, але й постійне нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини, бо діти – найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.
      З нагоди цієї дати та в рамках проекту "Канікули з книгою", бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС організувала і провела пізнавальну гру-вікторину «Мандрівка в правовий світ». Учасниками заходу були учні загону «Романтик» дитячого закладу відпочинку «Олімп», який сьогодні розпочав свою роботу при ЗОШ № 5 (вихователі Т. І. Матишейко, Л. В. Гордійчук).
      Ведуча Людмила Корольчук розповіла дітям  про «Конвенцію прав дитини», про те, що в  цьому міжнародному документі   пріоритетом є захист прав, життя і здоров`я дітей. 
      Активну участь у грі-вікторині взяли Олександр Болотюк, Максим Климко, Денис Просопчук, Діана Салабай, Вікторія Савицька та інші.
       Присутні ознайомились з викладкою літератури «Я повинен знати свої права».

Немає коментарів:

Дописати коментар