четвер, 19 січня 2017 р.

День Соборності України - важлива віха в історії нашого народу

     День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз`єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося  22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Соборність - одвічна мрія, яку плекав український народ протягом усієї історії боротьби України за незалежність.
    З нагоди цієї події  бібліотека-філія № 1 провела годину відкритих думок "Чи є Соборність актуальною проблемою сьогоднішньої України?". Учасниками заходу були учні ПТУ № 11 (директор Ю. А. Стецюк, викладач правознавства Н. П. Каганюк), директор  міського клубу О. О. Заброда, вчитель історії і права ЗОШ № 5 Л. Р. Альошина.
    Ведуча Світлана Галушук  розповіла про історичні факти  злуки ЗУНР та УНР. Лариса Ростиславівна Альошина висвітлила одну із важливих сторінок нашого минулого - боротьбу українського народу за соборність своїх земель. Учні висловили свої думки щодо того, чи є Соборність актуальною проблемою в нашому сьогоденні і бачення своєї ролі у розбудові щасливого майбутнього України. Активну участь в обговоренні взяли Христина Якубовська, Тетяна Краков`як, Юлія Бондарук. На актуальну і сьогодні тему учні декламували вірші О. Олеся, В. Переяславець, Л. Храпливої-Щур та інші.
    Для присутніх була влаштована викладка літератури  "Національна єдність - запорука державності України".
      Сподіваємось, що учні отримали багато позитивних вражень від цього заходу, поглибили свої знання про історію виникнення Дня Соборності та актуальні проблеми сьогоднішньої України.
   
 

Немає коментарів:

Дописати коментар