четвер, 5 січня 2017 р.

Різдво Христове - свято духовності та любові


   
       7 січня – особливий день у новорічних святкуваннях нашого народу. Цього дня духовна радість обіймає кожного з нас і ми прославляємо одну з найвеличніших подій історії. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, в якого люди вірять вже два тисячоліття. У нас, в Україні, магія різдвяних свят нерозривно пов`язана із численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки, щедрівки та різноманітні святкові віншування.
      Напередодні свят до бібліотеки-філії № 1 на різдвяний калейдоскоп «Хай Рік Новий, Різдво Христове вам дарують дні казкові» завітали юні користувачі, які разом з ведучою Людмилою Корольчук поринули в чарівну атмосферу Різдва. Вони дізналися, чому на Різдво готують кутю та 12 страв, прикрашають ялинки, що таке вертеп,  як і де виникли перші колядки та щедрівки тощо.
     Активну участь у новорічно-різдвяній вікторині взяли Андрій Ковальчук, Владислав Баландін, Герман Владика, а учасники театрального гуртка міського клубу (художній керівник Ковальчук О. С.)  Ольга Ляшук, Вероніка Циганкова, Іванна Мазурок,  Валерія Гах, Поліна  Макаренко продекламували новорічні вірші та  заспівали різдвяні колядки.
      Присутні з цікавістю переглянули викладку літератури «Календар народних свят», взяли додому  книги з новорічними колядками та щедрівками.
     Сподіваємося, що свята, які до нас йдуть, будуть теплими, радісними, добрими і щедрими.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар