понеділок, 5 грудня 2016 р.

5 грудня - Міжнародний день волонтера


        1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху у світі. В його основу покладено здатність однієї людини безкорисливо виконувати роботу на благо іншої. В Україні волонтерство з`явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року. Особливо активізувався  волонтерський рух, коли почалася війна на Донбасі. Наші волонтери та усі небайдужі люди, допомагають військовим АТО.
    З нагоди свята у бібліотеці-філії № 1 відбулася година спілкування «Бути волонтером : поклик серця чи запит сучасності?». Учасниками заходу були учні ПТУ № 11.
     До книгозбірні були запрошені наші земляки : Євген Микитович Недищук та Олексій Олексійович Буторін – волонтери, учасники Євромайдану та АТО.
     Ведучі заходу Світлана Галушук та Людмила Корольчук познайомили присутніх з історичними витоками волонтерства у світі та  в Україні.
    Наші гості розповіли про Нововолинський центр допомоги військовим, про те, чого найбільше потребують наші солдати, про якості, які потрібно мати, щоб стати волонтером, про ті добрі справи, які вони планують найближчим часом. Учні задавали безліч запитань на дану тему. Спілкування було невимушеним, цікавим та корисним.
      Для присутніх була влаштована викладка літератури «Волонтери – люди доброї волі».
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар