четвер, 1 грудня 2016 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

     
    1 грудня відзначається Всесвітній день  боротьби із синдромом набутого імунодефіциту.  Це руйнування імунної системи організму, яка захищає його від інфекцій. Як відомо, СНІД – одна з найважливіших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХ1 століття.
      Ведуча заходу завідувач бібліотеки-філії № 1 Світлана Галушук спільно з ЗОШ № 6 учнями 11-А, 11-Б класів (класні керівники Дацююк О. М., Шаравага О. П.) провела зустріч за круглим столом «СНІД : подумай про майбутнє – обери життя».   Учні почерпнули інформацію про виникнення та розповсюдження ВІЛ (СНІДу) за їх ознаками, дізнались про основні шляхи зараження цією хворобою, які є клінічні прояви ВІЛ/СНІДу та що потрібно знати для того, щоб уникнути зараження ВІЛ/СНІДом.
     З цікавістю школярі прослухали виступ лікаря Нововолинської амбулаторії загальної практики  сімейної медицини Вишневську Ольгу Володимирівну. Учні задавали їй запитання, декламували вірші про СНІД та хворих на нього. Підсумком зустрічі була вікторина «Чи правда?» про можливості зараження ВІЛ-інфекцією.
      Для старшокласників була організована викладка літератури «СНІД – невидиме зло».
     Ми сподіваємося, що школярі зрозуміли, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров`я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім`ю, ризик заразитися ВІЛ-інфекцією стає мінімальним.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар