понеділок, 21 листопада 2016 р.

Сьогодні - День Гідності та Свободи


     

      21 листопада,  в День Гідності та Свободи, бібліотека-філія № 1  спільно з ЗОШ № 5 (9-А, 9-Б класи)  провела урок мужності «Благословенна та держава, що має відданих синів».
      Ведучі Катерина В`язовська та Павло Ткачук розповіли про  події двох революцій: Помаранчевої 2004 року та революції Гідності 2013-2014 років, про героїв Небесної Сотні, а також українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України і своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі.
     Гостями книгозбірні були наші земляки: Борис Федорович Бабійчук,  активний учасник Євромайдану, волонтер, депутат обласної ради  та Юрій Павлович Харчун, учасник антитерористичної операції.
     Борис Бабійчук пригадав події, що відбувались на  Майдані Незалежності, причини виникнення Майдану, згуртованість людей та гідних синів і дочок України, що першими віддали своє життя заради кращого майбутнього своєї держави.
     Продовжив бесіду Юрій Харчун, який поділився спогадами про участь в антитерористичній операції,  розповів про мужніх захисників-побратимів, які боронять нашу землю не шкодуючи ні свого здоров`я, ні навіть життя.
    До уваги присутніх була запропонована викладка літератури «Воїни світла».
    Урок мужності завершився хвилиною мовчання на знак пошани пам`яті героїв Небесної Сотні та героїв АТО.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар