четвер, 7 липня 2016 р.

Ой, на Івана та й на Купала ...


Знання рідного краю, його історії і культури духовно збагачує людину, виховує повагу до традицій народу.
 7 липня відзначається Свято Івана Купала,  одне із найдавніших і найбільш улюблених в народі. Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею, а за народними повір’ями, трави і квіти набирають найбільшої сили. Популяризація народних свят, обрядів та традицій завжди в полі зору бібліотеки-філії №1.
         З нагоди свята Івана Купала в бібліотеці-філії № 1  було проведено інформаційно-пізнавальну  бесіду «На Івана на Купала веселіше в світі стало».  Завідувач бібліотеки Світлана Галушук розповіла присутнім, що Купало -  свято літнього Сонця. Це свято припадає на день літнього сонця – Купала, і тим самим завершує панування весняного сонця – Ярила.
       Учасники заходу із захопленням слухали неймовірні історії та легенди, пов`язані зі святом, про традиції його проведення в різних куточках нашої країни, про народність, загадковість обрядів, які передаються з покоління в покоління, як духовні скарби нашого народу.
      Для користувачів була організована викладка літератури «На Купала вогонь горить», де представлена література з народознавства, етнографії, статті з періодичних видань.
     Отже, варто повертатися до витоків своїх, до унікальних традицій і звичаїв наших пращурів.

 

      

 

Немає коментарів:

Дописати коментар