середу, 20 травня 2015 р.

Книга та Інтернет: спільники чи супротивники?


       ХХІ століття -  час інформаційних технологій: комп`ютерів, мобільних телефонів, Інтернету. Тому досить часто доводиться чути, що книга вже відслужила людям і на зміну їй прийшов Інтернет. Але чи це так?  Над цією темою сперечались учні шкіл, які завітали до книгозбірні на годину-суперечку  "Інтернет і книга - супротивник чи союзник?".
     На думку прихильників Інтернету,  він потрібен для навчання, ним  швидше та зручніше користуватися. Але нині, наголосили учні, для деяких молодих людей постала проблема комп`ютерної залежності. З усіх можливостей комп`ютера школярі обирають ігри, зміст яких не виховує і не розвиває.
     Прихильники книги вважають, що Інтернет та книга в електронному вигляді все одно не замінять "живу".  Монітор навантажує очі, перед ним не посидиш довго. А друковану книгу можна погортати, розглянути гарні ілюстрації тощо. Не всі розуміють, що читати "живу" книгу приємніше, а потім хочеться поділитися тим, що прочитав.
     В процесі дискусії учні дійшли висновку, що книга та Інтернет мають мирно співіснувати, доповнюючи один одного. Головне, щоб бути освіченою, сучасною людиною, необхідно багато читати, а з чого читати,  з книги чи Інтернету, кожен вибирає сам.