вівторок, 21 листопада 2023 р.

З нагоди Дня Гідності та Свободи Нововолинська бібліотека-філія № 1 провела патріотичну годину

       День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада, як день початку двох українських революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

       Цьогоріч в Україні відзначають 10-ту річницю від початку Революції Гідності. Цей день символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи.

       Вже другий рік поспіль День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

       Сьогодні важливо згадати ім’я кожного, хто виступав за гідність та свободу, і вшанувати тих, хто втратив своє життя заради цієї ідеї.

       До річниці цих подій бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  спільно з учнями  9-Б класу Нововолинського ліцею № 5  провели патріотичну годину «Вистояли на Майдані – переможемо у війні» (учитель основ здоровя та біології Доля І. М., бібліотекар Суржик Л. І.).

       Ведучі заходу бібліотекарі Наталія Козачок та Людмила Суржик  ознайомили учнів з трагічними історичними подіями на Майдані в Києві, розкрили значення понять гідність, свобода, патріотизм – цінностей, на яких слід виховувати майбутнє покоління українців.

       Працівники бібліотеки підготували презентацію «Нескорені постаті Майдану Гідності та Свободи» та документальний кінофільм по цій темі.

       Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

       Учні ознайомилися з тематичною полицею «Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії», на якій представлені документи, матеріали про події на Майдані.

Немає коментарів:

Дописати коментар