четвер, 22 вересня 2022 р.

До 150-ї річниці від дня народження української оперної співачки Соломії Крушельницької

         23 вересня в Україні на державному рівні будемо відзначати  150-річчя від дня народження видатної української оперної співачки та педагогині – Соломії Амвросіївни Крушельницької.

         Соломія Крушельницька (1872–1952) – видатна українка, яка прославилася на весь світ завдяки своєму оперному співу, адже її сопрано справляло гіпнотичний ефект на слухачів. Народившись у селі Білявинці на Тернопільщині, вона вже за п’ять років після початку виступів домоглася загального визнання власного таланту і ще за життя отримала титул найвидатнішої співачки світу, звання вагнерівської примадонни ХХ століття». Співати на одній сцені з уродженкою маленького українського села вважали за велику честь імениті тогочасні виконавці. І хоча талановита українка володіла вісьмома мовами, багато подорожувала, але українські пісні завжди виконувала в оригіналі й ніколи не забувала про Батьківщину.

    Напередодні ювілейної дати для користувачів  бібліотеки-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  влаштовано тематичну полицю «Зірка на ім` я Соломія…» на якій представлені книги, що розповідають про одну з найвидатніших співачок світу.

         Запрошуємо користувачів та внутрішньо переміщених осіб до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар