пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

6 грудня - День Збройних Сил України

        В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення.

            Після здобуття Україною незалежності, 6 грудня 1991 року, був ухвалений закон «Про Збройні сили України». А 1993 року цей день  з’явився в офіційному календарі українських свят,  встановлений постановою Верховної Ради України як День Збройних Сил України.

     Це свято козацького бойового духу, української звитяги, національного війська нашої держави та усіх українців, які готові захищати честь і славу, свободу і суверенність рідної землі.

     На сьогодні Збройні сили України складаються зі сухопутних, повітряних і військово-морських військ. Щодня тисячі бійців захищають країну на передовій, охороняють її кордони на землі, у воді та в повітрі.

     З нагоди 30-ї річниці Дня Збройних Сил України у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи організована тематична  полиця «Служити Україні – справа честі і життя».

     Вона знайомить читачів з документальними та художніми творами в яких розкривається історія українського війська від сивої давнини до сучасності, героїчний шлях «кіборгів» Донецького аеропорту тощо.

      Україна – це та земля, де ми народилися й живемо, звідти пішли наші батьки, діди та прадіди. Ми пишаємося славетними земляками, що присвятили свої життя боротьбі за свободу та незалежність нашої Батьківщини, пишаємося нашими збройними силами.

      Ми щиро вітаємо всіх наших захисників із Днем Збройних сил України, святом мужності, сили, надійності!

Немає коментарів:

Дописати коментар