вівторок, 28 липня 2020 р.

День ангела Івана

Ім’я – невід’ємна частина особистості, а говорячи про українську культуру слід додати, що воно також дає людині святого захисника, патрона, до якого можна звернутися у важку хвилину, чесноти якого треба наслідувати.
31 липня – православна церква вшановує пам’ять преподобного Івана Багатостраждального, ченця Києво-Печерської лаври, що жив в XII столітті. Багатостраждальним його назвали за те, що той, борючись із тілесними спокусами, носив тяжкі кайдани, морив себе голодом і спрагою, кілька років провів у повному самітництві в темній і вогкій печері. Зрештою, терпіння і молитви святого допомогли йому справитися з пристрастями, а страждання тільки зміцнили його дух.
Ім’я Іван походить від стародавнього іудейського Іоанн і в перекладі означає «помилуваний Богом». У різних народів це ім’я вимовляється по-різному: Жан, Джон, Ян, Ганс, Джованні, Юхан, Хуан, Янніс.
Інтенсивність звучання імені Іван відповідає хвилям синього кольору, що символізує мудрість, вірність, холодність, безпристрасність, спокій. Люди з «синіми» іменами спокійні, урівноважені й усе роблять не поспішаючи, воліючи помізкувати над ситуацією. Вони сповнені життєвої стійкості і витривалості. У спілкуванні переважає душевна простота й відкритість, тому всі Івани – задушевні друзі з великою самовіддачею.
Скорочені форми імені Іван – Ваня, Івася, Іва, Івасик, Іваха.
Більше інформації про ім’я Іван Ви зможете знайти у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар