вівторок, 24 грудня 2019 р.

Нехай в день ангела красою квітне світ

22 грудня церква вшановує пам`ять святої преподобної Анни. Це свято пов`язане з непорочним зачаттям праведної Анни, доньки Марії Матері Ісуса Христа. Святу Анну шанують усі жінки до неї звертаються, як до захисниці і покровительки.
Старовинне ім`я Анна має давньоєврейське коріння і неодноразово згадується в Старому і Новому завіті. В одних джерелах – означає «божа милість», «благодать», а в інших можна зустріти трактування імені, як «миловидна» або «симпатична».
Про ім`я Анна вели розмову у бібліотеці-філії № 1 в рамках клубу «Зустрічі без прощань». Користувачі книгозбірні та учні ЗОШ № 6 (10-Б кл., класний керівник І. С. Полока) стали учасниками авторитету імені «Нехай в день ангела красою квітне світ».
Ведуча заходу Світлана Галушук надала інформацію про історію імені, ознайомила  з історичними постатями з іменем Анна.
Цікаве спілкування пройшло з гостями свята: Анною Макаренко – вихователем ДНЗ № 9, Анною Тимощук – практичним психологом ЗОШ № 6, Анною Кучерук – ученицею ЗОШ № 6. Іменинники ділилися думками про те, чому їх нарекли цим іменем, розповідали про свої родини, сімейні традиції, професії, яку читають літературу і поділилися враженнями про прочитані книги.
На завершення заходу Анна Миколаївна Макаренко порадувала присутніх   почитавши власну поезію.
До наступних «Зустрічей без прощань».



Немає коментарів:

Дописати коментар