вівторок, 1 жовтня 2019 р.

День відкритих дверей у бібліотеці


        Щорічно 30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС відбувся День відкритих дверей «Свято хранителів мудрості». Протягом дня у бібліотеці відбулись різноманітні творчі акції з різними категоріями користувачів.
    На свято завітали вихованці ЗДО № 5 «Яблучко», «Сонечко», «Зірочка» (вихователі Валентина Вакула, Юлія Романюк, музичні керівники Ольга Борисюк, Лариса Гаргоній) для яких була проведена екскурсія, під час якої вони познайомились з книгами та дитячими журналами. Цікаво пройшла  казкова  вікторина «Відгадай мене, хто я?», де вони з радістю відповідали на запитання.

       Гості привітали бібліотечних працівників зі святом і підготували невеличкий концерт.
    На бібліотечний експромт «На всі ваші що?», «де?», «коли?, цікаві відповіді дадуть книжки» завітали учні 4-А класу ЗОШ № 5 (класовод І. П. Мілевич). Бібліотекар Людмила Корольчук познайомила їх з довідковою літературою, з  її значенням в житті людини. 
   Під час практичних занять школярі вчилися користуватися словниками, довідниками, енциклопедіями. Щоб закріпити отриманні знання була проведена вікторина.
     Учні 9-Б класу ЗОШ № 5 (вчитель О. В. Редько) взяли активну участь в книжковому вернісажі «Сторінками захоплюючих Книг».
       Завідувач Світлана Галушук наголосила, що  кожна нова книга в бібліотеці – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення. 
  Старшокласники  познайомились  з книгами сучасних українських письменників таких як Люко Дашвар, Сергій Жадан,  Марина та Сергій Дяченки, Надія Гуменюк, Макс Кідрук, Володимир Лис, Світлана Талан та інші. Школярі поділилися своїми враженнями про прочитані книги,  які рекомендували однокласникам.
      Для людей похилого віку була проведена бесіда-консультація «Відкрий для себе Інтернет». Присутні дізналися як знайти потрібну інформацію в соціальній мережі, як правильно і безпечно нею користуватись.
     Протягом дня користувачі мали можливість познайомитися з  виставкою-переглядом «Нові книги, нові зустрічі».

Немає коментарів:

Дописати коментар