вівторок, 24 липня 2018 р.

Година духовності у бібліотеці


     
     У 2018 році відзначається 1030-річчя запровадження християнства в Київській Русі-Україні. Хрещення Русі сприяло зросту народного самоусвідомлення і формуванню вітчизняної духовної культури. Це зробило Київську Русь одним із тодішніх центрів європейської цивілізації. Слов`яни отримали Православну віру, під глибоким впливом якої в усі наступні історичні періоди формувався їх духовний і моральний потенціал.
     З цієї нагоди у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС для користувачів бібліотеки була проведена година духовності «Віра. Добро. Милосердя».
     Бібліотекар Людмила Корольчук ознайомила з історією Хрещення Русі, розповіла про неоціненний вклад Володимира Великого, як хрестителя Київської Русі. Про те,  що прийняття християнства сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам`яток літератури, живопису, архітектури, мистецтва.
   Присутні мали змогу познайомитись з тематичною полицею «З науки Христа ми любов беремо», де представлено цікаві книги з історії християнства.

Немає коментарів:

Дописати коментар