четвер, 25 січня 2018 р.

До 100-річчя бою під Крутами

 29 січня в Україні відзначають День пам`яті Героїв Крут  -  саме там  100 років тому відбувся бій, коли юні захисники Української  Народної  Республіки власною кров`ю вписали нову героїчну сторінку в історії визвольного руху –  бій під Крутами.
На залізничній станції Крути в Чернігівській області  300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків. Їх трагічна загибель стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
Напередодні цієї знаменної дати бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС організувала і провела екскурс в історію «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ». Учасниками заходу були учні ЗОШ № 6 (9-А кл., класний керівник Алексійчук О. Б., заступник директора з навчально-виховної роботи Кутасевич В. Д., заступник директора з виховної роботи Свистунова Є. М.).


     Ведучі Маргарита Янець та Юрій Лесик розповіли про юнаків-героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.
   Старшокласники Катерина Антощук, Анастасія Щербакова, Дарина Горох, Валерій Охманюк, Максим Ключук читали вірші присвячені пам`яті героїв Крут.
    Для присутніх була влаштована викладка літератури «Крути –  символ національної честі».
Захід завершився хвилиною мовчання.
Подвиг і самопожертва цих юнаків стала своєрідним дороговказом для усіх наступних поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар