понеділок, 20 листопада 2017 р.

Їм у віках судилося безсмертя

   Напередодні Дня Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада,  у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС відбувся вечір-зустріч «Наш дух не зламати, свободу не вбити». Вдячними учасниками і глядачами були учні 9-А класу ЗОШ № 5 (бібліотекар Л. І. Суржик, вчитель світової літератури С. В. Зубаль).
    Ведучі Ольга Веремчук та Владислав Куцик ознайомили школярів  з подіями 2013-2014 років, які відбулися на майдані у Києві. Розповіли про активного учасника Євромайдану – мешканця Нововолинська Сергія Байдовського, який загинув від вогнепального поранення на Майдані у Києві 20 лютого. Він посмертно удостоєний звання Герой України – за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності.


Гостем зустрічі був наш земляк Борис Федорович Бабійчук – активний учасник Євромайдану, волонтер, підприємець, депутат Волинської обласної ради.  Він поділився спогадами про ті буремні роки, закликав до об`єднання та відстоювання своїх прав і свобод. Відповів на безліч запитань.


Душі кожного з присутніх торкались хвилюючі рядки поезій,  присвячених Майдану та його героям у виконанні Дарини Клименюк, Ганни Кондратюк, Іларії Клим, Анастасії Саєнко та інших. Молода поетеса учениця 7-А класу Каріна Захарчук продекламувала свої патріотичні вірші.


Хвилиною мовчання присутні вшанували відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності та війни на сході нашої держави.
     Учні мали змогу познайомитися з фотовиставкою «Герої – серед нас» та переглянути відео-сюжет «Олександр  Кондисюк – наш офіцер-герой».


       Бібліотекар Людмила Корольчук ознайомила присутніх з книгами та періодичними матеріалами, які були представлені на тематичній полиці «В моїй душі бринить негода, і біль, і плач за Україну».


Немає коментарів:

Дописати коментар