неділю, 9 липня 2017 р.

День апостолів Петра і Павла


     

      12 липня Церква  відзначає День славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. У цей день закінчується Петрів, або Апостольський піст, встановлений Церквою на згадку про служіння і страждання святих апостолів.
      Апостол Петро - уродженець міста Віфсаїди, брат апостола Андрія, жив зі своєю сім’єю у Капернаумі і займався рибальством. Звали його Симоном, а ім'я Петро він отримав від Ісуса Христа  за висловлену ним тверду  віру у Божі об'явлення. Петро, чиє ім’я із давньогрецької означає «скеля», справді був незламним у своїх переконаннях. Він  прославився багатьма зціленнями. Безтрепетно свідчив про Христа перед начальниками єрусалимськими і судом Синедріону, був двічі ув'язнений у темниці, приречений на смерть, але після чудесних звільнень ангелом не залишав свого проповідницького подвигу. Він побував в різних країнах Сходу і Заходу.
      Віру Ісусову світом поширював і Павло, який до зустрічі зі Спасителем гонив християн. Він був родом з міста Тарсу. Апостол Павло з нардження носив ім'я Савл, що означає «випроханий», «вимолений», і лише через деякий час після навернення до Христа став називатися Павлом. У перекладі з латині означає «малий». Його слово чули іудеї та язичники, раби та вільні, які населяли Палестину, Малу Азію, Середземноморські острови.
     До Господа двоє проповідників відійшли в один день: Петра розіп’яли верх ногами, а Павлові відтяли голову. Таку кару вони понесли за те, що ревно служили Всевишньому. Тому люди з особливою повагою вшановують Христових учнів. Не лише моляться до них, просячи заступництва. У багатьох селах досі до цього свята білять хати, оздоблюють рушниками стіни, прибирають на подвір’ях, а на саме 12 липня чатують сонце, видивляються у снах коханого та заплітають коси берізкам.  Святий Петро вважається покровителем пастухів.
     За спостереженнями психологів у тих людей, хто носить ім`я Петро високі розумові здібності, розвинена інтуїція, небайдужість до подій, безстрашність, незалежність. Вони готові стати на захист своїх інтересів, поглядів і переконань.  Запеклі борці за справедливість. З близькими людьми добрі і сердечні чоловіки.
      Павли дуже добрі і чуйні люди. Вони  уміють співпереживати. Зазвичай таким  людям хочеться довіритися.  У Павлів хороша інтуїція, тому до неї краще прислухатися. Вони розумні і в суспільстві можуть просто блищати на тлі інших.  Володіють прекрасним почуттям гумору, часто жартують навіть у серйозних речах. Тут уже їх не змінити, необхідно приймати такими, які вони є.
      Більше інформації  про імена Петро і Павло  ви можете знайти у книгах нашої бібліотеки.
      Вітаємо усіх, хто носить ці прекрасні імена!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар