вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Депутатська година у бібліотеці


     
      Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.
       В рамках тижня у бібліотеці-філії № 1 була проведена депутатська година «Місцева демократія-основа сучасної держави». Учасниками заходу були дорослі користувачі та старшокласники ПТУ №11 (викладачі Сачук М.В., Бортнюк А.В.).
      До книгозбірні був запрошений депутат Нововолинської міської ради, волонтер, спонсор нашої книгозбірні – Алім Іванович Здига.
      Ведуча заходу Світлана Галушук розповіла про історію Європейського тижня місцевої демократії і наголосила, що це є доброю нагодою не лише для кращого залучення громадян до місцевого самоврядування, але й для підтвердження європейського вибору нашої країни.
      Спілкування депутата з користувачами викликало інтерес з обох сторін. Присутні мали можливість поставити чимало запитань і отримати на них конкретні відповіді. Зокрема, вони цікавилися роботою депутатського корпусу Нововолинської міської ради, баченням децентралізації влади у нашому місті і що в першу чергу потрібно змінювати, щоб воно розвивалося, проблеми ПТУ № 11, чи є в планах створення дитячих та спортивних майданчиків на нашому мікрорайоні, яка допомога надається нововолинянам, які потрапили в складні життєві ситуації, та воїнам АТО тощо.
       Для присутніх була влаштована викладка літератури «Життя за законом держави».
       Зустріч пройшла насичено та змістовно.


Немає коментарів:

Дописати коментар