середу, 15 липня 2015 р.

Подорож країною права

     У бібліотеці-філії № 1  відбулась подорож країною права "Чарівна скринька права". Учасниками заходу були учні шкіл № 5, 6.  Вони мали змогу  подорожувати такими цікавими маршрутами як "Рідний край, Україна, Батьківщина", "Вітчизна", "Державні символи України", "Конвенція про права дитини" тощо.
      Ведуча заходу Людмила Корольчук  детально  ознайомила присутніх з державною символікою України - гербом, прапором та гімном,  а також з народними символами держави - вербою, калиною, барвінком.
      Цікавим та змістовним був маршрут про права дитини, які визначені Конвенцією про права дитини. Діти дізнались, що вони мають право на життя, освіту, медичну допомогу, дозвілля, на гуманне поводження з ними, що всі діти народжуються вільними і рівними у своїх правах і що не можна їх піддавати дискримінації через національну, етнічну, релігійну, расову ознаки, а також через стать, політичні переконання тощо.  На закріплення матеріалу була проведена бліц-вікторина, активну участь в якій взяли Максим Фоменко, Владислав Баландін, Юрій Лозовицький, Юрій Дробот, Назар Грачов.
      Присутні  ознайомились з викладкою літератури "Подорож країною закону".

     .