четвер, 26 березня 2015 р.

Чарівний світ квітів

 
       Квіти - прекрасні тендітні творіння природи, завжди поруч з людиною. Серед квітів пом`якшуються серця, розпускаються ніжність і доброта в душах людей. Розкриваються таланти, недарма квіти часто служать джерелом натхнення. Квіти і природа завжди надихають музикантів, художників, письменників. Їм складаються гімни, про них створюються легенди, в їх честь проходять свята. Завжди і скрізь квіти були і є символом прекрасного.
    В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотека-філія № 1 та ЗОШ № 6 провели  для учнів 6-А та 6-В класів (класні керівники О. Б. Алексійчук, Л. В. Пасечник) аукціон знань "Подорож по країні "Квіткарії".
      Ведучі заходу Людмила Корольчук та Галина Бондарук  подорожували разом з дітьми по квітковій країні. Учні дізнались від чого походять ті чи інші назви квітів, про їх роль у побуті людей,  лікувальні властивості, про квіти  які  є народними символами  України.
      З вуст школярів звучали легенди, вірші, загадки про квіти.
      Учні  познайомились з викладкою літератури "Квіти - окраса нашого життя" та переглянули слайд-презентацію "Квіти України".