понеділок, 23 березня 2015 р.

Книжкові іменини

  
     В нашій країні щорічно в останній тиждень березня проходить  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято має багаторічні традиції. Започатковане було ще в далекому 1944 році. У той непростий час  велика увага приділялася дитячій книзі. І сьогодні  є чудова нагода для популяризації читання, книги і самої бібліотеки.
      Відкрили тиждень дитячого читання в бібліотеці-філії № 1 літературним святом "Під українським небокраєм книгу люблять і читають".
     Учасниками заходу були учні 2-Б, 7-Б класу ЗОШ № 5 (класоводи М. Л. Кльофа, В. М. Кльофа, бібліотекар Л. І. Суржик).
     Ведуча свята  завідувач книгозбірні Світлана Галушук розповіла про історію Тижня дитячого читання,  навела цікаві факти про книжки. Учні  2-Б класу  декламували вірші про книги. Школярі приймали участь в конкурсах, книжкових рекламних паузах, грі-суперечці тощо. Переможці були нагороджені солодощами.
     На свято були запрошені місцеві поети нашого мікрорайону Надія Василівна Солодюк та Зоя Олександрівна Мацько, які розповіли про себе, що їх надихає в нинішній час до написання віршів і читали свою поезію. Присутні мали змогу познайомитися з ученицею 5-А класу Аньою Солодюк, яка з задоволенням читала свої вірші.
    Учні ознайомилися з   виставкою-пропозицією "Книги можуть бути різні".
    Гості свята отримали заряд бадьорості та виявили бажання читати і відвідувати бібліотеку.