середу, 14 березня 2018 р.

Народознавча подорож по іменах


    Історія імен дуже цікава. Одні з них дійшли до нас із сивої давнини, інші виникли зовсім недавно. Є імена популярні й непопулярні, поширені в усьому світі або тільки серед окремих народів. Ім`я, яке нам дають при народженні, міцно приростає до нас на все життя, стає невіддільним, зливається з нами.
   В рамках клубу «Зустрічі без прощань» працівники  бібліотеки-філії № 1 Нововолинської ЦБС та ЗОШ № 5 організували і провели народознавчу подорож «Наші імена – хранителі пам`яті поколінь». Учасниками заходу були учні 5-А класу (класний керівник С. В. Пилипчук).
   Разом з ведучими Мартою Ляшук та Михайлом Троцюком школярі помандрували в чудову, незвичайну і загадкову країну імен. Вони розповіли про історію виникнення імен, їх значення, походження та зв`язок з історією народу.
   Березневі іменинники Катя та Костя Головенки, Роман Зубчик, Олексій Ігнашов надали інформацію про свої імена, про те, чому саме так їх назвали, про відомих людей, які носили чи носять це ім`я.
   Бібліотекар Людмила Корольчук провела конкурс на кращий жартівливий вірш, приказку, прислів`я, скоромовку  та загадку про імена, в якому учні взяли активну участь.  
   З викладкою літератури "Ім`я та його історія" ознайомила бібліотекар Людмила Суржик.


Немає коментарів:

Дописати коментар