четвер, 29 серпня 2024 р.

Відбувся захід «Про наболіле: самооцінка» у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

29 серпня у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської публічної бібліотеки відбувся захід «Про наболіле: самооцінка». Ведучою була представниця молодіжного центру «Нові крила» Ірина Шайнюк.

Проєкт втілюється молодіжним центром «Нові крила» в межах проєкту «МолодьТуТ» програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки USAID та виконується IREX.

На захід завітали користувачі бібліотеки старшокласники.

Під час активної роботи у групах, присутні дізналися корисну інформацію про самооцінку: як формується, види та що можна зробити, щоб вона стала стабільно здоровою. 

На завершення заходу учні подякували ведучій Ірині Шайнюк за можливість дізнатись цікаву інформацію для кожного з них.


середа, 28 серпня 2024 р.

Відбулася інформ-хвилинка у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

 

        У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  відбулося  закриття програми «Літо кличе до бібліотеки».              Програма  тривала два місяці і включала  безліч цікавих заходів на різні теми.

    28 серпня у бібліотеці-філії № 1 відбулася  інформ-хвилинка «Відпочивай, грай, книги читай!».

         Учасниками заходу були користувачі діти.

     

    


    Під час інформ-хвилинки діти здружилися, дізнались багато нового та цікавого. На канікулах школярі не сумували, не розслаблялися, а ставили  собі все нові й нові виклики.




      Із присутніми відбулося обговорення книги Івана Андрусяка «Сірка на порох», дітям дуже сподобалась історично-пригодницька повість.             Також відбулося змагання хто найкраще намалює кота, було дуже цікаво і весело.


   Попереду чекає наших користувачів  тривале навчання для здобуття хороших знань.

                 

понеділок, 26 серпня 2024 р.

Відбулася літературно-краєзнавча розвідка у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

З нагоди Дня міста у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської публічної бібліотеки відбулася літературно-краєзнавча розвідка «Пізнай краще рідне  місто».

Учасниками заходу були користувачі бібліотеки діти, гості міста.

Ведуча заходу бібліотекар Наталія Козачок розповіла присутнім про наймолодше місто Волині, його історію, символіку, пам’ятки культури, видатних особистостей. 

Школярі читали поезію місцевих поетів, а саме: Олександра Каліщука, Ананія Рабченюка, Галини Приступи.

Користувачів познайомили з літературою з тематичних полиць «Нововолинськ – місто шахтарське» та «Нововолинськ літературний». 

Учні переглядали книги, фотоальбоми, брошури та дізналися про історію міста Нововолинськ, інформацію про відомих земляків, які народилися тут, або певний період свого життя проживали чи працювали в нашому місті тощо.

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Відбулася майстерка до Дня Державного прапора України у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

         23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг.

         Це також національний символ. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю.

         Синьо-жовте поєднання утвердилося як українські національні кольори під час європейської «Весни народів» у ХІХ столітті. Але загалом ця символіка з нами зі значно давніших часів.

         23 серпня користувачі бібліотеки-філії № 1 діти радо завітали до бібліотеки на майстерку «Патріотичний сувенір» до Дня Державного прапора України.


    Із хорошим настроєм школярі виготовляли сувеніри в формі колосків пшениці із паперу у кольорах українського прапора. Прикрасили виріб квітами та синьо-жовтою стрічкою. Також дитячими руками було створено інший виріб – це два синьо-жовтих сердечка і голуб миру.
   


    У бібліотеці панувала святкова атмосфера.






 Присутні створили гарні аплікації і були задоволені своїми роботами.

         Після хорошої і плідної праці бібліотекар Лариса Сенич провела із дітками пізнавальну хвилинку «Незалежність не дарується – незалежність виборюється». Де розповіла школярам  історію та цікаві факти про свято.

середа, 21 серпня 2024 р.

Відбулася інформ-хвилинка у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

 

     21 серпня у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської публічної бібліотеки відбулася  інформ-хвилинка «Відпочивай, грай, книги читай!» за програмою «Літо кличе до бібліотеки».

    


        Були запрошені користувачі бібліотеки діти. 

  Літні канікули продовжуються. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку, веселих розваг з друзями та читання улюблених книг.

  

   Школярі поповнили свій багаж знань новими книгами, які із радістю взяли додому для читання.



  Також отримали багато позитивних емоцій від зустрічі з казковими героями улюблених казок. Із задоволенням  та захопленням розподіляли казкових героїв за категоріями «добрі – злі», розповідали свої улюблені казки, впізнавали казки за ілюстраціями.

     Маленькі користувачі мандрували казковими стежинами і на свіжому повітрі, грали ігри, відпочивали.

        

четвер, 15 серпня 2024 р.

Відбулася інформ-хвилинка у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

          15 серпня у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської публічної бібліотеки відбулася  інформ-хвилинка «Відпочивай, грай, книги читай!» за програмою «Літо кличе до бібліотеки».

   


Радо зустріла бібліотека своїх маленьких читачів.

   


      Діти читали свої улюблені книги, грали розвиваючі  ігри, відгадували загадки, декламували вірші, малювали, розв’язували сканворд «Тварини нашого лісу», знайомилися із новими книгами.

   


      Бібліотекар Лариса Сенич влаштувала змагання хто найкраще прочитає уривок із книги Сергія Гридіна «Федько у віртуальному місті». Школярі радо змагалися.
       


       Весело у бібліотеці! Задоволення отримали всі.