четвер, 27 червня 2024 р.

28 червня – День Конституції України

         28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Відповідно до тієї ж Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.

         Напередодні свята бібліотека-філія №1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи  організувала тематичну полицю «Конституція – верховенство права і свободи».

         Запрошуємо користувачів до бібліотеки та ознайомитися з літературою, яка відображає найважливіші істричні моменти конституційного процесу на  складному шляху державотворення України.


четвер, 13 червня 2024 р.

Змістовне та активне дозвілля для школярів

У бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбулася година настільних ігор «Живуть в казках дива».

На базі Нововолинського ліцею № 5 організовано змістовне активне дозвілля для школярів. 

До бібліотеки завітали учні загонів «Орбіт», «Сімейка» (учитель української мови та літератури Воскобойник Г. М., учитель англійської мови Касян Т. М., учитель музичного мистецтва  Лукашук О. Я.).

На дітей чекали різноманітні розвиваючі настільні ігри. Вченими доведено, що таке проведення вільного часу допомагає розвивати логіку, пам'ять, швидкість реакції, уяву та комунікативні навички. На відміну від комп'ютерних ігор, настільні не псують зір, а також дарують позитивні емоції та можливість знайти нових друзів.

Школярі з зацікавленням складали пазли та мозаїку, малювали улюблених казкових героїв, ліпили з кінетичного піску, ділилися враженнями про прочитані книги.

Присутні з користю та весело провели час у бібліотеці.

вівторок, 11 червня 2024 р.

Навчання цифрової грамотності людей елегантного віку у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

       11 червня у читацькому та навчальному просторі «Клуб елегантного віку», який створено при бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи, відбулося завершальне заняття з цифрової грамотності для учасників навчання другої групи.

         Учасниками заходу були користувачі бібліотеки, мешканці Нововолинської громади, гості міста.

         Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine – Агенство ООН у справах біженців.

         Присутні завершили перегляд освітнього серіалу «Базові цифрові навички. Сезон 1». 

      Люди елегантного віку пройшли фінальне тестування та отримали сертифікати про успішне засвоєння програми на сайті Дія.Освіта.

         Набір нових груп з навчання цифрової грамотності для людей елегантного віку розпочнеться у вересні.

         За детальнішою інформацією звертайтеся у приміщення бібліотеки-філії № 1 НЦБС за адресою 15-й мікрорайон буд. 26.

середа, 5 червня 2024 р.

Відбулося навчання цифрової грамотності людей елегантного віку у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

       4 червня у читацькому та навчальному просторі «Клуб елегантного віку», який створено при бібліотеці-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи, відбулося чергове заняття з цифрової грамотності.

         Учасниками заходу були користувачі бібліотеки, мешканці Нововолинської громади, гості міста.

         Присутні продовжили перегляд освітнього серіалу «Базові цифрові навички. Сезон 1» – «Серія 6 Налаштування екрану та звуку».

         Під час практичної частини люди елегантного віку навчилися налаштовувати розмір шрифту, яскравість та гучність на своїх смартфонах.

         Після проходження фінального тестування учасники навчання отримають електронні сертифікати.