понеділок, 2 жовтня 2023 р.

До Дня захисників і захисниць України у Нововолинській бібліотеці

Цьогоріч  День захисників та захисниць України, День Українського козацтва, Покрова відзначаються за новим календарем 1 жовтня. Нову дату обрали зовсім не випадково. Споконвіку Пресвята Божа Матір була захисницею воїнів. Традиція дуже давня і походить ще від часів Київської Русі. Козаки навіть називали Покрову своєю заступницею і завжди молилися Діві Марії перед початком важливих битв. На Січі була побудована церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці, де збиралися козаки подякувати захисниці після вдалого походу.

Ця дата – можливість вшанувати воїнів, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини.

         До цього державного свята бібліотека-філія № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи провела караван історичний «Великий характерник козацької України», майстер-клас «Булава перемоги», в рамках проєкту «Memory Craft», який представляє ГО «Валентність Переосмислення» (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink) за підтримки ALIGHT (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight).

         Учасниками заходів були учні ліцею № 5, 3-А, 4-Б класи (класоводи І. П. Мілевич та А. О. Вавринюк). Бібліотекар Наталія Козачок познайомила школярів з книгами про найбільш яскравих  постатей Війська Запорізького та історією виникнення козацтва в Україні.

         На продовження свята цікаво пройшов майстер-клас, який провела бібліотекар Лариса Сенич. Під час майстер-класу діти власноруч вирізали, складали та клеїли паперову модель булави.

         Для користувачів у бібліотеці влаштовано тематичну полицю «Україна: шлях із минулого в майбутнє».

         Вітаємо всіх українських  захисників та захисниць зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар