четвер, 23 березня 2023 р.

Про овочівництво говорили у Нововолинській бібліотеці-філії № 1

         Овочівництво – досить ефективна високоприбуткова і конкурентоспроможна галузь вітчизняного аграрного сектору економіки, яка останніми роками стала також одним із лідерів у нарощуванні експорту продукції.

         Під час повномасштабної війни тисячі українців мігрували в регіони й потребували порад з вирощування овочів чи фруктів. Сьогодні міграція триває досі, тож питання самозабезпечення родин власними овочами дуже актуальне.

         23 березня у бібліотеці-філії № 1 була проведена лекція-консультація на тему «Овочівництво в умовах змін клімату». Учасниками заходу були користувачі бібліотеки люди похилого віку.

        Ведуча Світлана Галушук надала цікаву інформацію, як змінилися обсяги вирощування у східних та південних регіонах, як були порушені логістичні ланцюги постачання ранніх овочів в Україну та експорту найпопулярніших вітчизняних овочів на зовнішні ринки. Важливо, щоб овочі щодня були присут­німи в раціоні кожної людини, адже вони є однією з складових продо­вольчої безпеки країни.

        Школярі 10 класу Нововолинського ліцею № 6 Тетяна Таран та Софія Фургала (вчитель біології Олексейчук О. Б.) підготували для присутніх мультимедійну презентацію по даній темі.

        Взяли активну участь в обговоренні та ділилися своїм досвідом  користувачі бібліотеки:  як садять розсаду та купують насіння, хто висаджує овочі на балконі, хто у себе на грядці, як готуються  до посівної  вони. Їхні  зусилля дадуть змогу прогодувати, як самих себе так і підтримати тих, хто боронить нашу землю.

        Щоб вчасно і за всіма правилами впоратися з весняними роботами в саду і на городі  для присутніх була влаштована тематична полиця «Сад. Город. Квітник. 1000+1 порада». Кожен може знайти безліч корисної інформації та порад, які будуть цікаві не тільки садівникам і городникам, але і всім відвідувачам бібліотеки, яким просто цікаво почитати про фрукти, овочі, плодові дерева, лікарські рослини, про вирощування усього цього на присадибній ділянці.

Немає коментарів:

Дописати коментар