четвер, 27 вересня 2018 р.

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек


    Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеці-філії № 1 відбувся «День відкритих дверей «Бібліотека – навігатор в океані знань». Нашу книгозбірню відвідали вихованці старшої групи «Бджілка»  ЗДО № 5 (вихователі Мацько З. О., Ягнич С. Г., психолог Цибуховська І. О.), для яких була проведена екскурсія. Вони познайомились з книгами та дитячими журналами, взяли участь у казковій вікторині.



  На літературну імпрезу «Людина високої долі і добра» (до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського) завітали учні 3-А класу ЗОШ № 5 (класовод Мілевич І. П.). Від ведучих заходу Людмили Корольчук та Людмили Суржик діти дізналися про життєвий і творчий шлях великого педагога та письменника. Учні здійснили інсценізацію уривків з його повчальних оповідань. Взяли активну участь у вікторині по творчості письменника, читали його поезії.
   Учні 9-Б класу ЗОШ № 6 (вчителі Панасюк В. Т., Кожуховська А. Н.)  взяли участь в інтернет-мандрівці «Найкращими бібліотеками світу», під час якої віртуально дізнались багато цікавого про відомі бібліотеки України, Англії, Німеччини, Швеції, США тощо. Щоб закріпити отримані знання від подорожі, завідувач Світлана Галушук провела  вікторину.
  Культура читання – це вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, швидко знаходити в бібліотеці потрібні книжки. З цією метою до бібліотеки були запрошені учні  9-А класу  ЗОШ № 5 (вчитель Вітюк Р. О.). Працівники книгозбірні ознайомили школярів  з відділами  бібліотеки, її фондом, довідково-бібліографічним   апаратом, вчили користуватися ним. Всі охочі змогли скористатися безкоштовним Інтернетом.
   Протягом дня у бібліотеці діяла виставка нових надходжень «»Книжкові новинки вересня : що читати цієї осені», де кожен бажаючий взяв книгу до душі.
     Будь-яке свято – це багато щирих друзів, вірних користувачів. То ж хай дорога до бібліотеки буде такою, що дає передчуття радості від хвилюючої зустрічі з джерелами людської мудрості.

Немає коментарів:

Дописати коментар