четвер, 5 жовтня 2017 р.

Знай права - виконуй обов`язки

       В рамках тижня правових знань  з нагоди Дня юриста, бібліотека-філія № 1 Нововолинської ЦБС та ЗОШ № 5 організували і провели правовий орієнтир «Вивчаю право, розумію обов`язок, бережу честь».
      На захід були запрошені  учні 9-А класу (класний керівник І. М. Мельник) та учитель права Л. Р. Альошина.
      Лариса Ростиславівна розповіла цікаві факти з історії права, що засвідчували,  як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Вона наголосила, щоб уміло користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов`язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.  
    Ведучі Людмила Корольчук та Людмила Суржик  вели розмову з старшокласниками про права та обов`язки учнів.  Учні детальніше дізналися про адміністративну та кримінальну відповідальність.
       Школярам було запропоновано декілька ситуацій з шкільного життя,  на які вони висловлювали свої думки, чи можна вважати цей чи інший вчинок порушенням поведінки в громадському місці. Активну участь у заході взяли Ольга Веремчук, Дарина Клименюк, Владислав Куцик, Олександр Пащук та інші.
      Для присутніх була влаштована викладка літератури «Мова закону – вивчати й знати», на якій широко представлені матеріали, які висвітлюють питання прав та захисту  людей.
     Сподіваємось, що учні отримали необхідну правову інформацію, щоб, у разі необхідності, захистити свої права та інтереси.


Немає коментарів:

Дописати коментар