четвер, 26 жовтня 2017 р.

Зустріч-інтерв`ю у бібліотеці

14 жовтня Православна Церква вшановує пам`ять преподобного Романа Солодкоспівця.
Святий Роман був героєм народу, тому що він включив ритмічну поезію до церковного обслуговування. Він був автором різдвяного кондака. Своєю працею він доказав, що може всім представити Бога через пісню. Романом Солодкоспівцем було складено до тисячі церковних піснеспівів, якими християни і до сьогодні прославляють Господа.
Про ім`я Роман вели розмову у бібліотеці-філії № 1 в рамках клубу «Зустрічі без прощань». Користувачі книгозбірні та учні Нововолинського центру професійно-технічної освіти стали учасниками  зустрічі-інтерв’ю «Є імена і є такі дати».
  Ведучі заходу Ілона Кобзова та Володимир  Олещук (ЗОШ № 5, 11кл.)  надали змістовну інформацію про історію імені, його первісне значення,  а також ознайомили присутніх з історичними постатями, які носили ім`я Роман.
  Про життєвий шлях преподобного Романа Солодкоспівця  розповіла вчитель історії і права ЗОШ № 5 Лариса Ростиславівна Альошина.
  Завідувач бібліотеки Світлана Галушук провела інтерв`ю з гостями  свята  : Романом Вільчинським – підприємцем, Романом Івановським  – учителем ЗОШ № 6, Романом Раченком – барменом «Кастелло», Романом Чапюком – начальником дільниці водозбірних споруд "Нововолинськводоканал". Іменинники ділилися думками про те, чому батьки нарекли їх цим іменем, розповідали про свої родини, професії, сімейні традиції, тощо.
  З днем Ангела їх вітали вихованці ДНЗ № 5 (група «Золота рибка», «Дзвіночок» (вихователі Т. І. Шелест, Т. В. Оліферук, музичний керівник О. Є. Кондисюк)  та учні Нововолинського центру професійно-технічної освіти (керівник гуртків  І. С.  Кудлей). 
 З виставкою імені "Краса в імені твоїм" ознайомила бібліотекар Людмила Корольчук.
  До наступних"Зустрічей без прощань".

Немає коментарів:

Дописати коментар