четвер, 18 лютого 2021 р.

Екскурсія дошкільнят до Нововолинської бібліотеки

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції…

Морозного сонячного зимового ранку вихованці старшої групи ЗДО № 5 «Сонечко» (вихователі  Вакула В. П. та Купрач Г. В.) вперше  завітали на екскурсію до бібліотеки-філії № 1 Нововолинської централізованої бібліотечної системи. Гостинно зустріли дітлахів працівники бібліотеки.

Завідувач Світлана Галушук зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого.

 Бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-9 класів Наталія Козачок познайомила дітей з правилами користування та поводження з книгою, тематичними полицями для дітей. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів.

Особливе захоплення у дітей викликали книги про тварин, квіти та дитячі яскраві журнали. Всі уважно слухали розповідь бібліотекаря про те, які книги живуть у бібліотеці, як називається «бібліотечний документ» читача, які цікавинки можна знайти у бібліотечних залах, як називаються малюнки в книжках.

Світлана Галушук проінформувала і познайомила дітей з дитячими виданнями, які передплачує бібліотека.

Після цікавої розповіді діти з цікавістю розглядали паперові іграшки-саморобки, виготовлені із вкладок журналів «Бедрик», «Малятко», «Смайлик».

Дошкільнята, що побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати справжніми  читачами.

Присутнім сподобалась екскурсія, про що свідчили їх посмішки та радісні оченята.

Немає коментарів:

Дописати коментар