вівторок, 3 грудня 2019 р.

СНІД – виклик людству

Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою ХХІ століття – це синдром набутого імунного дефіциту (СНІД). Не зважаючи на досягнення сучасної медицини, масштаб поширення ВІЛ-інфекції вражає…
1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я вперше був відзначений Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З того часу цей день відзначається щорічно.
З нагоди цієї дати бібліотека-філія №1 Нововолинської ЦБС спільно з ЗОШ №5, 9-А кл. (класний керівник Вітюк Р.О.) організували і провели шок-урок «СНІД: людство під знаком біди».
Ведуча заходу Світлана Галушук познайомила школярів з історією виникнення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, про проблему ВІЛ і СНІД, про шляхи зараження і можливості інфікування.
На захід запросили лікаря амбулаторії №1 загальної практики сімейної медицини, КНП «НЦПМСД» Зоряну Михайлівну Муцьку. Лікар ознайомила зі статистикою захворювання в Україні та області, повідомила шокуючі цифри зараження ВІЛ-інфекцією, розповіла про небезпеку, яку несе СНІД та методи профілактики інфікування. Юнаки та дівчата брали активну участь у заході та мали можливість отримати відповіді на питання, що їх цікавлять: як проводиться тестування на ВІЛ/СНІД, як часто потрібно проходити медичне обстеження і де саме.
Учні ще раз переконалися в тому, що проблема ВІЛ/СНІДу стосується кожного і потрібно не бути байдужими до власного життя.
Для присутніх була влаштована викладка літератури «Ціна ризику: правда про СНІД».

Немає коментарів:

Дописати коментар