середу, 13 листопада 2019 р.

День інформації у бібліотеці


     «Книга – міст у світ знань». Під такою назвою у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС пройшов День інформації.
     До книгозбірні завітали вихованці ЗДО № 5 старшої групи «Сніжинка»
(вихователі Джига С. І., Вакула В. П.).
Завідувач бібліотеки Світлана Галушук провела екскурсію «Книжковий сад для дошкільнят». Малята дізналися про бібліотеку і про те, як створюються книжки. Познайомилися з книгами на будь-який смак: казки, книги про тварин та пригоди, журнали, словники, довідники, енциклопедії. Дошкільнята взяли участь у вікторинах, відгадували загадки. 

                   Під час екскурсії діти отримали багато цікавої інформації, запас нових знань та незабутніх вражень.
       На годину відкриттів «Як книга з`явилася на світ» запросили учнів 4-А класу ЗОШ № 5 разом з класоводом Іриною Петрівною Мілєвич.
         Школярі з цікавістю слухали розповідь ведучої, та давали відповідь на запитання «Коли і як з`явилася перша книга?», «Як створювали книги?», «Коли була надрукована перша книга в нас в країні?», «Чому пергамент не підійшов для виготовлення книг?» тощо.
                 Діти переглянули відео «Історія книги».
   Нестор Літописець - давньоруський київський літописець і письменник-агіограф. Чернець Києво-Печерського монастиря. Автор Житій святих князів Бориса і Гліба та Феодосія Печерського. Автор першого серед літописів, що
дійшов до наших днів – «Повість минулих літ». Про цю особистість для користувачів бібліотеки була проведена інформ-хвилинка «Нестор Літописець».

       Інформацію про літописця можна знайти на тематичній полиці «Дзвенить струмочком рідна мова».

Немає коментарів:

Дописати коментар