середу, 16 травня 2018 р.

Віртуальний екскурс до Європи


     У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи.  Цей день став символом  започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
       Напередодні свята у бібліотеці-філії № 1 Нововолинської ЦБС, в рамках роботи пункту вільного доступу до мережі Інтернет, відбувся віртуальний екскурс «Чарівні куточки Європи». Учасниками  заходу були  учні 10-го класу ЗОШ № 5 (кл. керівник Гримак Є. А.). 
       Бібліотекар  Людмила Корольчук  розкрила  старшокласникам ідею створення такої організації,  як Європейський Союз. Було наголошено, що відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні України як європейської держави.
        Присутні переглянули слайд-презентацію та відео про дивовижні країни Європи, їх культурні та духовні надбання. Особливо захопила подорож до красивої та таємничої Польщі, її середньовічні міста й замки. Цікавою та пізнавальною була мандрівка до Німеччини, де дивним чином переплелися середньовіччя й сучасність.  Не менш привабливими є  Франція, Іспанія, Італія, Данія, Бельгія та інші країни Євросоюзу.  
         Змістовним доповненням до віртуального екскурсу була тематична полиця «Україна – держава європейська».
           Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар