четвер, 18 січня 2018 р.

День Соборності України

   
    День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне  свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Вперше за багато століть об`єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культури, політично та економічно сильну держави. 
З нагоди цієї дати для користувачів бібліотеки-філії № 1 Нововолинської ЦБС було проведено бібліографічний        огляд «Соборність України – соборність нашої свідомості» та організовано викладку літератури «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг».
Присутні мали змогу ознайомитися з книгами, які розповідають про велике    значення для вітчизняної історії існування Української Народної Республіки, Центральної Ради, про об`єднавчу місію Акту злуки, його вплив на національне самоусвідомлення українців у минулому та сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар