четвер, 30 листопада 2017 р.

Молоді про СНІД

       
        Однією з найважливіших проблем, з якою зіткнулося людство у ХХ столітті і з якою увійшло у ХХI століття є СНІД. Суспільство живе у страху перед цією недугою. Цифри про чисельність заражених і хворих усе зростають.
    Напередодні  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в бібліотеці-філії №1 Нововолинської ЦБС відбувся діалог з лікарем «СНІД - небезпека реальна чи уявна?» за участю учнів Нововолинського центру професійно-технічної освіти (кухарі, кондитери; завідувач відділенням Ю. А. Стецюк).
    
     Ведуча Світлана Галушук надала інформацію про історію виникнення та розповсюдження ВІЛ (СНІДу).
     З цікавістю присутні прослухали виступ Ангеліни Іванівни Середи, лікаря загальної практики сімейної медицини Нововолинської амбулаторії № 1, яка розповіла про сумну статистику ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД в області та місті, зокрема про способи передачі вірусу від людини до людини, про те, як запобігти поширенню СНІДу та відповіла на численні запитання.



     Як наслідок, учні отримали елементарні знання про СНІД, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики. Для ефективного засвоєння почутого матеріалу, бібліотекарі провели тест «Перевір свої знання про СНІД».



    Сподіваємося, що цей захід привернув увагу молоді до проблем, що впливають на поширення ВІЛ/СНІДу  і допоможуть їм надати перевагу здоровому способу життя.
   До уваги користувачів у бібліотеці влаштована  тематична полиця «СНІД – невидиме зло».

Немає коментарів:

Дописати коментар