четвер, 15 червня 2017 р.

Закладка для книжки своїми руками

       Скільки прекрасного є в читанні! Не тільки переміщення в незнанні таємничі світи, не тільки нові враження та переживання… Ще – палітурка книги, така приємна на дотик; особливий запах сторінок і, звісно ж, закладка.
    На майстер-клас «В книжечку на згадку – зробимо закладку» працівники бібліотеки-філії № 1 Нововолинської ЦБС запросили школярів дитячого закладу відпочинку «Олімп» (загін «Дружба»), що працює при ЗОШ № 5  та вчителя трудового навчання Руслану Олексіївну Вітюк.
     Бібліотекар Людмила Корольчук розповіла про різні види закладок для книг. Вони можуть вкладатися в книгу або кріпитися на сторінці.  Є кутові закладки та багато інших. Найпростіший варіант закладок – виготовлені з паперу. Це і просто, і практично, і абсолютно безпечно для книг – тонка картонка не завдасть шкоди книжковим сторінкам. Форма закладок – це політ фантазії: від веселих чоловічків до звірів, квіточок, сердечок тощо.
     З допомогою Руслани Олексіївни діти освоювали спосіб плетіння закладок з кольорового паперу. Для їх виготовлення школярі використовували кольоровий папір, олівці, ножиці, лінійки, клей-олівець і … умілі руки.
     Діти з задоволенням виготовляли  закладки  не тільки для своїх книжок, але й залишили  виготовлені ними закладки  у бібліотеці для найменших користувачів.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар